Artiest boeken in coronatijd (per 1 juni 2020)

De regels voor het geven van verjaardagsfeesten, bruiloften of andere kleine evenementen en het boeken van artiesten hiervoor in de tijd van het coronavirus (COVID-19) zijn voor veel mensen onduidelijk. In dit blogartikel geven wij meer inzicht in wat de regels nu precies zijn vanaf 1 juni: wat mag er wel en wat mag er niet?

Feest op een privélocatie
Vanaf 1 juni kun je gewoon weer een feestje gaan vieren thuis. Natuurlijk moeten er dan wel een aantal regels gevolgd worden.

Geef je bijvoorbeeld een tuinfeest, omdat je geslaagd bent? Dat mag! Alleen wel op voorwaarde dat alle mensen in de tuin 1.5 meter afstand van elkaar moeten houden. Er zit geen limiet aan het aantal personen dat op dat moment aanwezig mag zijn bij jou thuis, dit wordt bepaald door middel van de afstand. Als er 50 mensen in jouw tuin passen die allemaal ruim 1.5 meter afstand tot elkaar kunnen houden, dan is dit toegestaan. Passen er door deze afstand helaas geen 50 personen in jouw tuin? Dan zal je toch iets minder personen moeten uitnodigen, totdat iedereen weer ruim 1.5 meter afstand van elkaar kan houden.

Bij het boeken van een artiest voor dit soort feestjes is het dus belangrijk dat ook de artiest en zijn crew de afstand kunnen houden. Houd hier rekening mee bij de voorbereidingen van jouw feestje.

Feest op een openbare locatie
Wil je een feestje vieren op een andere locatie, bijvoorbeeld een evenementenlocatie of een zaal? Daarvoor gelden ook een aantal regels vanaf 1 juni.

Op dit soort (publieke) openbare locaties mogen er maximaal 30 personen aanwezig zijn in het hele gebouw (inclusief personeel). Als je een artiest wilt boeken voor zo’n feest moet je dus rekening houden met het aantal aanwezige personen op de locatie. Een artiest komt altijd met een geluidstechnicus en een tourmanager. In totaal dus met zijn drieën. Stel dat er ook vijf personeelsleden van de locatie aanwezig zijn, dan kun je dus nog maar 22 andere gasten uitnodigen. Ook moet iedereen altijd 1.5 meter afstand van elkaar houden. De locatie waar jij jouw feest gaat houden kan je hierbij helpen.

Bedrijfs- of personeelsfeesten organiseren
Vanaf 1 juni kunnen bedrijven ook weer bedrijfsfeesten organiseren. Hier gelden eigenlijk dezelfde regels voor als bij feestjes op een privélocatie: de 1.5 meter afstand die je van elkaar moet houden bepaalt hoeveel mensen er uitgenodigd kunnen worden. Dit geldt wel alleen bij feesten die worden gehouden in het bedrijfspand zelf. Wil je toch liever het feest geven op een andere locatie? Dan gelden de regels voor feestjes op een openbare locatie.

Meldings- en vergunningsplichtige evenementen
Evenementen of feesten waarvan je een melding moet maken of waarvoor een vergunning nodig is zijn verboden tot 1 september 2020. Wat er na deze periode voor regels zullen gaan gelden is helaas nog niet bekend. De overheid zal hier later meer duidelijk over maken. Uiteraard houden we je hiervan op de hoogte via onze website.

Weet je niet zeker of je een meldingsplicht hebt of een vergunning nodig hebt voor jouw feest? Dit kun je navragen bij de gemeente. Zorg dat je dit van tevoren altijd even nagaat.

Artiesten boeken voor mijn feest/evenement
Kan jij jouw feestje houden volgens alle voorwaarden en richtlijnen? Dan kun je bij Entertainment-NL gewoon een artiest boeken. Neem gerust contact met ons op, wij helpen je heel graag verder! Je kunt bij ons bijvoorbeeld Gerard Joling, Samantha Steenwijk en Danny de Munk boeken of een andere artiest naar jouw keuze.

Bovenstaande informatie is gebaseerd op de informatie van de Rijksoverheid over het coronavirus.

Artiest boeken in coronatijd (per 1 juni 2020)