Artiest boeken in coronatijd (per 1 juli 2020)

Drie weken geleden schreven wij ons blogartikel over het boeken van artiesten in coronatijd. Dit artikel was gebaseerd op de regels die vanaf 1 juni van toepassing waren. Inmiddels is er goed nieuws aangekondigd door de overheid en het RIVM: vanaf 1 juli zijn er wederom nieuwe versoepelingen! Dat vraagt natuurlijk om een nieuw overzicht met daarin alle mogelijkheden. Lees snel verder om te zien hoe jij jouw feest of evenement kunt houden volgens alle richtlijnen.

Binnenactiviteiten
Voor ruimtes binnen waar bezoekers op één plek bij elkaar komen geldt dat er maximaal 100 personen per ruimte kunnen worden toegelaten. Je kunt hiervoor denken aan bijvoorbeeld concertzalen en theaters. Dit aantal is exclusief het personeel van de locatie. Daarnaast geldt dat de bezoekers allemaal een vaste zitplaats moeten hebben.

Er geldt geen maximumaantal personen als deze vooraf hebben gereserveerd en als er met deze bezoekers een gezondheidscheck wordt gedaan vooraf. Alle bezoekers moeten nog wel steeds een vaste zitplaats hebben.

Buitenactiviteiten
Voor ruimtes buiten waar bezoekers op één plek bij elkaar komen geldt dat er maximaal 250 personen bij elkaar mogen zijn. Denk bijvoorbeeld aan buitenconcerten, festivals of openluchttheaters. Dit aantal is ook exclusief het personeel van de locatie. Een vaste zitplaats is niet verplicht.

Er geldt geen maximumaantal personen als deze vooraf hebben gereserveerd en als er met deze bezoekers een gezondheidscheck wordt gedaan vooraf. Dan geldt wel dat alle bezoekers een vaste zitplaats moeten hebben.

Evenementen
Evenementen zijn weer toegestaan vanaf 1 juli. Organisatoren moeten wel altijd hun activiteiten organiseren op 1.5 meter afstand. Dit geldt ook voor binnenactiviteiten en buitenactiviteiten. Deze regel is leidend.

De gemeente zal het houden van afstand controleren en ook in behandeling nemen tijdens het aanvragen van een vergunning. Ook kan de gemeente bepalen dat er nog extra regels of aanvullende voorwaarden zijn voor het houden van een evenement. Dit kan per gemeente verschillen dus check dit altijd goed vooraf. Vergunningen aanvragen kost natuurlijk tijd. Voordat de eerste evenementen weer plaats zullen vinden zijn we een tijdje verder.

Tickets
Voor alle evenementen die nu helaas niet door kunnen gaan wordt zoveel mogelijk gezocht naar nieuwe data, bijvoorbeeld volgend jaar. Dit kost tijd, dus wacht rustig af. Tickets hiervoor blijven vaak ook gewoon geldig. Als het evenement definitief wordt afgelast of je bent zelf verhinderd op de nieuwe datum kun je een voucher krijgen ter waarde van de ticketprijs die je hebt betaald. Deze kun je dan later weer inwisselen. Zo help je mee om de cultuursector in stand te houden. Natuurlijk heb je ook recht om geld terug te vragen.

Voor informatie over jouw ticket(s) kun je het beste contact opnemen met de organisatie van het evenement. Gegevens staan vaak op hun website of social media pagina’s.

Artiesten boeken voor mijn feest/evenement
Kan jij jouw feestje houden volgens alle voorwaarden en richtlijnen? Dan kun je bij Entertainment-NL een artiest boeken. Verjaardag, bruiloft of bedrijfsfeest? Voor elke gelegenheid is er een leuke artiest te vinden! Neem gerust contact met ons op, wij helpen je heel graag verder. Je kunt bij ons bijvoorbeeld Gerard Joling, Samantha Steenwijk en Danny de Munk boeken of een andere artiest naar jouw keuze.

Artiest boeken in coronatijd (per 1 juli 2020)