Samantha Steenwijk groeide op in Rijswijk en behaalde haar havo-diploma aan het Interconfessioneel Makeblijde College. Toen zij 16 was deed ze mee aan een talentenjacht, waar haar moeder haar voor had opgegeven. Door haar overwinning besloot ze het te proberen als zangeres. Overdag werkte Samantha in een vishandel, ’s avonds trok ze vijf jaar lang langs de Haagse cafés om op te treden.

Haar eerste single, Kom ga mee met mij kwam uit op 1 oktober 2009. Enkele jaren later in 2013 bracht Samantha de single Altijd, altijd uit. Het jaar daarop verschenen de singles Hou Toch Van Mij, Lieveling en Wat Hou Ik Van Jou. Wat Hou Ik Van Jou behaalde de eerste plek in de Nederlandse Top 20 van de TROS.

In 2013 behaalde Samantha de finale van het programma Bloed, zweet & tranen waar zij als derde eindigde. Tijdens het programma nam ze het nummer Zonder jou op die de achtste plek in de Nederlandse Top 100 bereikte.

In 2017 was Samantha gastartiest tijdens de Halftime Show van Toppers in Concert in de Amsterdam ArenA. Datzelfde jaar zong ze voor het eerst They Don’t Play Our Lovesong Anymore een duet met Anita Meyer tijdens het Muziekfeest Van Het Jaar in de Ziggo Dome. Vanaf 2018 staat Samantha ieder jaar op het podium tijdens Holland Zingt Hazes in de Ziggo Dome in Amsterdam.

In 2019 bracht Steenwijk samen met René Froger een duet uit genaamd Liefde voor altijd . Een paar dagen na de release behaalde de single de nummer 1-positie in de Nederlandse iTunes Chart. De opbrengst van het nummer ging naar de stichting ‘Het Vergeten Kind’. Eind 2019 nam Steenwijk onder andere samen met Chantal Janzen de single Ik ben een kerstbal op. De opbrengst werd gedoneerd aan het Maxima Medisch Centrum.

Van augustus tot en met oktober 2019 was Samantha te zien in het AVROTROS-zangprogramma Beste Zangers. Voor haar deelname aan dit programma werd zij in 2020 genomineerd voor een Gouden Televizierring.

Tegelijk met Beste Zangers was Samantha te zien als deelneemster in het programma Dancing With The Stars waar ze samen met haar danspartner Marcus van Teijlingen de show weet te winnen.

In 2020 deed zij mee aan het programma The Masked Singer waar zij in de halve finale afscheid moest nemen als de Kameleon. Begin 2021 deed Samantha mee aan het programma De Verraders waar ze samen met Chatilla van Grinsven het spel weet te winnen. Tevens werd zij een vast gezicht van RTL Boulevard. Verder was Samantha in 2021 vast jurylid bij het programma K2 zoekt K3 en was zij in 2022 regelmatig te zien als panellid in het televisieprogramma Secret Duets en jurylid in het programma De Hollandse Nieuwe.

Entertainment-NL is het exclusieve boekingskantoor van Samantha Steenwijk. Samantha Steenwijk boeken doe je eenvoudig, makkelijk bij Entertainment-NL. Klik hier om Samantha Steenwijk te boeken.