Glenn Vervoort

Boeking aanvragen

Vraag de beschikbaarheid van
Jan Smit aan:
  Ik wil graag teruggebeld worden

Boekingsinformatie

  • Tijdsduur: Op aanvraag
  • Geluid: incl. tot 750 personen
  • Bezetting: 1 persoon
  • Genre: Nederlandstalig
  • Prijs: vanaf € 14.000,-

Jan Smit boeken doe je bij Entertainment-NL

Zonder enige vorm van plankenkoorts betreedt Jan Smit op tienjarige leeftijd in Volendamse klederdracht het podium om met BZN-zangeres Carola Smit het duet Mama te zingen. Een half jaar later staat zijn naam in het Guinness Book of Records. Na The Beatles en Procol Harum is Jantje Smit de eerste Nederlander en jongste artiest ooit die op nummer één binnenkomt in de Top 40, met “€˜Ik zing dit lied voor jou alleen”.

De mannen van BZN creëren meerdere succesvolle liedjes en krijgen met Jantje, dankzij manager Jaap Buijs, voet aan de grond in Duitsland. Jantje Smit wint de ene na de andere liedjesshow en verovert zelfs, aan de zijde van Oostenrijker Oswald Sattler, de meest prestigieuze muziekprijs: de Grand Prix der Volksmusik, met “€˜Ich zeig dir die Berge”€. Als tiener verblijft de Volendamse artiest het grootste gedeelte van het jaar in Duitsland. Het levert hem in 2001 de Exportprijs op, als best verkocht Nederlands product in het buitenland.

Jan Smit in Nederland
Na miljoenen kilometers per auto, vliegtuig en helikopter tussen Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Noord-Italië wordt op zeventienjarige leeftijd ietwat van koers veranderd. Met nieuwe liedjesschrijvers (zijn dorpsgenoten Cees Tol & Thomas Tol) wordt in eigen land aan een nieuwe start gewerkt. Daarnaast slaat de zanger zelf aan het schrijven, samen met zijn maatje Simon Keizer, die later zal doorbreken met Nick & Simon.

In 2004 is het momentum daar. Tijdens één van de vele optredens op een Piratenfestijn adviseert zanger Jannes zijn Volendamse collega om “€Als de nacht verdwijnt”€ in te starten. Het betreffende liedje blijkt in de betreffende regio razend populair. Inderdaad, als Jan Smit de eerste woorden zingt, gaat het dak er af. Jantje is Jan geworden en met zijn eigen realitysoap “Gewoon Jan Smit”€, groeit hij uit tot een nationale knuffelbeer. Die het Nederlandstalige lied nieuw leven inblaast. “€˜Gewoon Jan Smit”€ wint in 2005 zelfs de Televizier Ring. Het aantal nummer een hits neemt toe, een Edison en Gouden Harp worden zijn deel.

Jan Smit terug naar Duitsland
In 2012 zit Jan Smit vijftien jaar in het vak en begint zijn eigen platenlabel, Vosound Records. Er komt een verzamelalbum, vijf jubileumconcerten in Ahoy en zijn biografie. In dat jubileumjaar wordt door Jan zelf het eerste fundament gelegd voor een comeback in Duitsland. In maart 2013 maakt hij zijn rentree op de Duitse tv. Hij trekt Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk door met de succes formatie KLUBBB3. Dit concept is inmiddels uitgegroeid tot een ware hype.

Jan Smit bij de Toppers
Voor Jan Smit kwam er een droom uit toen hij Gerard JolingJeroen van der Boom en René Froger in 2018 mocht aanvullen als vierde topper. In 2019 beleven ze hun 15 jarig jubileum in de Johan Cruijff ArenA.

Jan Smit op jouw feestje
Jan boeken als zanger of presentator doe je bij Entertainment-NL. Wil je Jan Smit boeken voor jouw evenement, feestje of bijeenkomst? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.


Instagram

NIEUWS