Glenn Vervoort

Boeking aanvragen

Vraag de beschikbaarheid van
Jan Smit aan:
    Ik wil graag teruggebeld worden

  Boekingsinformatie

  • Tijdsduur: Op aanvraag
  • Geluid: incl. tot 750 personen
  • Bezetting: 1 persoon
  • Genre: Nederlandstalig
  • Prijs: vanaf € 14.000,- (excl. BTW & BUMA)

  Jan Smit boeken doe je bij Entertainment-NL

  Zonder enige vorm van plankenkoorts betreedt Jan Smit op tienjarige leeftijd in Volendamse klederdracht het podium om met BZN-zangeres Carola Smit het duet Mama te zingen. Een half jaar later staat zijn naam in het Guinness Book of Records. Na The Beatles en Procol Harum is Jan Smit de eerste Nederlander en jongste artiest ooit die op nummer één binnenkomt in de Top 40, met “€˜Ik zing dit lied voor jou alleen”.

  De mannen van BZN creëren succesvolle liedjes en krijgen met Jan, dankzij manager Jaap Buijs, voet aan de grond in Duitsland. Jan Smit wint de ene na de andere show en verovert zelfs de meest prestigieuze muziekprijs: de Grand Prix der Volksmusik, met “€˜Ich zeig dir die Berge”€. Als Volendamse tiener verblijft hij het grootste gedeelte van het jaar in Duitsland. In 2001 levert het hem de Exportprijs op, als best verkocht Nederlands product in het buitenland.

  Jan Smit in Nederland
  Na miljoenen kilometers per auto, vliegtuig en helikopter tussen Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Noord-Italië besluit Jan van koers te veranderen. Met zijn nieuwe songwriters Cees Tol & Thomas Tol wordt er gewerkt aan een nieuwe start. Daarnaast gaat hij zelf schrijven, samen met zijn maatje Simon Keizer, die later doorbreekt met Nick & Simon.

  Tijdens één van de vele optredens op een Piratenfestijn adviseert zanger Jannes zijn Volendamse collega om “€Als de nacht verdwijnt”€ in te starten. Het betreffende liedje blijkt in de betreffende regio razend populair. Als Jan Smit de eerste woorden zingt, gaat het dak er af. Met zijn eigen realitysoap “Gewoon Jan Smit”€, groeit hij uit tot een nationale knuffelbeer. In 2005 wint “€Gewoon Jan Smit”€ zelfs de Televizier Ring. Daarnaast mocht hij verschillende awards in ontvangst nemen zoals een Edison, TMF Award en een Gouden Harp

  Jan Smit terug naar Duitsland
  In 2012 zit Jan Smit vijftien jaar in het vak en begint zijn eigen platenlabel, Vosound Records. Er komt een verzamelalbum, vijf jubileumconcerten in Ahoy en zijn biografie. In dat jubileumjaar wordt door Jan zelf het eerste fundament gelegd voor een comeback in Duitsland. In maart 2013 maakt hij zijn rentree op de Duitse tv. Hij trekt Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk door met de succes formatie KLUBBB3. Dit concept is inmiddels uitgegroeid tot een ware hype.

  Jan Smit bij de Toppers
  Voor Jan Smit kwam er een droom uit toen hij Gerard JolingJeroen van der Boom en René Froger in 2018 mocht aanvullen als vierde topper. In 2019 beleven ze hun 15 jarig jubileum in de Johan Cruijff ArenA.

  Jan Smit op jouw feestje
  Jan boeken als zanger of presentator doe je bij Entertainment-NL. Wil je Jan Smit boeken voor jouw evenement, feestje of bijeenkomst? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

  NIEUWS