Entertianment-nl

Boeking aanvragen

Vraag de beschikbaarheid van
Trijntje Oosterhuis aan:




    Ik wil graag teruggebeld worden

  Boekingsinformatie

  • Tijdsduur: Op aanvraag
  • Geluid: Op aanvraag
  • Bezetting: 1 persoon
  • Genre: Pop, jazz
  • Prijs: Vanaf €8.750,- (excl. BTW & BUMA)

  Trijntje Oosterhuis boeken doe je bij Entertainment-NL

  Trijntje Oosterhuis behoort al jaren tot de beste zangeressen van Nederland. In haar lange carrière verzamelde ze een indrukwekkende rij hits en zong ze met diverse grote wereldsterren en wordt ze geroemd om haar veelzijdigheid. Van Total Touch tot Michael Jackson en van Burt Bacharach tot Stevie Wonder; haar repertoire kent geen grenzen!

  Total Touch
  Trijntje komt uit een muzikaal gezin. Haar moeder is violist en haar vader een dichter. Als klein meisje zong ze bij haar oma thuis en schreef ze voor haar vaders verjaardag een liedje op de melodie van The Sound of Music. Al vanaf dat ze heel klein is weet ze niet beter dan dat ze zangeres wil worden. Samen met haar broer Tjeerd richt ze begin jaren negentig de band Total Touch op. Samen met Candy Dulfer tourt ze in 1994 de wereld over. Twee jaar later werd de eerste single, Touch Me There, opgepikt door de radio. Haar echte doorbraak komt pas nadat Trijntje de Amsterdam ArenA opent met de hymne ‘De Zee’. Ze had heel Nederland verrast met haar vocale kwaliteiten. Niet veel later werd de tweede single ‘Somebody Else’s Lover’ een grote hit in Nederland. Het eerste album van Total Touch werd één van de meeste succesvolle debuutalbums uit de Nederlandse popgeschiedenis.

  Veelzijdige zangeres
  In de jaren die volgen ontpopt Trijntje tot één van de meest veelzijdige artiesten van Nederland. Ze zingt net zo makkelijk een popnummer met Total Touch, als een Nederlandstalig duet met Marco Borsato, soulnummers van Stevie Wonder, maar ook jazzstandards. Vanaf 2001 gaat ze verder als soloartiest en werkt ze onder meer samen met Toots Thielemans, Herbie Hancock, Al Jarreau, Lionel Richie, John Ewbank, Carel Kraayenhof, Janine Jansen, Candy Dulfer, Anouk en was jaren één van de Ladies van Ladies of Soul. Samen met het Metropole Orkest nam zij twee albums op met het repertoire van componist Burt Bacharach, die zelfs nieuw songmateriaal hiervoor leverde, en trad samen met hem op, op het North Sea Jazz festival.

  Vijfentwintig jarig jubileum
  In 2019 viert Trijntje dat ze vijfentwintig jaar in het vak zit. Naast een clubtour in het najaar en een uitverkocht jubileumconcert in Ziggo Dome, komt ook haar nieuwe Nederlandstalige, album uit. Het album is geproduceerd door Jett Rebel. Op dit album werkt Trijntje samen met Alain Clark, Diggy Dex, Vieze Fur van de Jeugd van Tegenwoordig, Glen Faria en Linde Schöne.

  Trijntje Oosterhuis boeken
  Trijntje boeken als zangeres doe je bij Entertainment-NL. Wil je Trijntje Oosterhuis boeken voor jouw evenement, feestje of bijeenkomst? Neem vrijblijvend contactmet ons op voor meer informatie.

  NIEUWS