Entertianment-nl

Boeking aanvragen

Vraag de beschikbaarheid van
Bonnie St. Claire aan:
    Ik wil graag teruggebeld worden

  Boekingsinformatie

  • Tijdsduur: 1 x 30min.
  • Geluid: incl. M- of A-set
  • Bezetting: 1 persoon
  • Genre: Nederlandstalig
  • Prijs: vanaf €2.495,- (excl. BTW & BUMA)

  Bonnie St. Claire boeken doe je bij Entertainment-NL

  Entertainment-NL is het exclusieve boekingskantoor van Bonnie St. Claire.

  Doorbraak
  In 1967 kreeg ze van Peter Koelewijn een platencontract en bracht haar eerste single uit, wat haar meteen een tipparade notering opleverde. In 1970 volgde haar grote doorbraak met de hit ‘I won’t stand between them’. Peter is het die Bonnie naar ongekende hoogten stuwt en haar in 1972 koppelt aan de popgroep ‘Unit Gloria’, eveneens een schot in de roos. De single ‘Clap your hands and stamp your feet’ schopt het in december 1972 tot de derde plaats in de hitparade en niet alleen in Nederland. Ook Duitsland en Scandinavië sluiten
  haar in hun hart.

  Dokter Bernhard
  Dan besluit Bonnie het in 1976 over een heel andere boeg te gooien. Met de smartlap ‘Dokter Bernhard’ verrast ze vriend en vijand. Zelf zal ze hier later over zeggen: “Muziek is emotie en als die emotie echt is maakt het niet uit of ik nu een smartlap, een mooie ballad of een stampende popsong sta te zingen”. Dr. Bernhard levert haar een zevende plaats op in de Nederlandse top 40.

  Hits en successen
  Een reeks grote hits volgen elkaar in rap tempo op, o.a. ‘Pierrot’, ‘Bonnie kom je buiten spelen’ en de ballad ‘De Roos’. Bonnie St. Claire bewijst hiermee een vaste plaats te hebben veroverd in het doorgaans vluchtige wereldje van de Nederlandse showbizz. Dit bewijst zij wederom als haar vriend en inspirator Benny Neyman een aantal prachtige teksten voor haar schrijft. ‘Sla je arm om me heen’ geldt nog steeds als een van haar mooiste songs.

  Diverse duetten worden aan het vinyl toevertrouwd, waaronder met Benny Neyman de hit ‘Verder valt het wel mee’ en met collega Jose Hoebee hits als ‘Cassandra’ en “Zoals vrienden doen”.

  In 1991 is er voor Bonnie een grote hit ‘Morgen wordt alles anders’ en wordt ze tevens uitgeroepen tot een van de drie populairste zangeressen van ons land. In 2007 schitterde zij twee dagen in een uitverkocht Ahoy, als gast in het concert ‘Stout en Nieuw’ van Gerard Joling en kreeg zij met haar nummers de hele zaal als vanouds op zijn kop. Ruim twee jaar later komt Bonnie zelfs met een duet samen met Gerard Joling ‘Morgen wordt alles anders’. Deze nieuwe versie van het nummer (welke Bonnie in 1991 al uitbracht) bereikt de tweede plaats in de Top 100. In 2008 stond Bonnie als gast bij de Toppers concerten in de Amsterdam Arena, en precies 10 jaar later in 2018 mocht ze nogmaals als gast optreden tijdens de Toppers concerten.

  Bonnie boeken als zangeres doe je bij Entertainment-NL. Wil je Bonnie St. Claire boeken voor jouw evenement, feestje of bijeenkomst? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

  NIEUWS